Домашни курабии

март 4, 2014 Няма коментари »
Домашни курабии

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 1 чаена чаша захар
  • 3/4 чаена чаша олио
  • 1 чаена лъжица сода
  • 2 ванилии
  • 1/2кг брашно или малко повече
  • 1 чаша орехи

Начин на приготвяне:
Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко брашното и разбивате с миксер или вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно, трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашното докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета. Оформяте топчета колкото орех и подреждате в тава, върху хартия за печене, като оставяте разстояние между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък, украсявате с орех и посипвате със захар. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.

На мен ми остана малко тесто и оформих едно сладко курабиено сърце.
IMG_0729

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *