Домашно суши

февруари 15, 2015 Няма коментари »
Домашно суши

За да си приготвите суши у дома, са ви необходими нори/кори от водорасли/, ориз, плънка по желание, бамбукова подложка за навиване на сушито, остър нож.

СУШИ С РИБА ТОН, КРЕМА СИРЕНЕ И АВОКАДО

За ориза:
Хубаво е ориза да е специално за суши. Последният път използвах басмати, пак се получи. Оризовият оцет, заместих с ябълков. За 4-5 души ви е нужен 0.5кг. Сварете ориза и го изплакнете със студена вода. Оставете го да се изцеди от водата. За всяка 1 стандартна чаена чаша ориз :по 1/6 чаша оцет, 1 супена лъжица захар и 1/3 чаена лъжица сол. Загрявате съставките в метален съд. Бъркаш през цялото време, докато солта и захарта се разтворят и веднага отстраняваш от котлона. Заливаш ориза с оцетния микс и разбъркваш.

За плънката:
Ако не ви се рискува със сурова риба, може да използвате пушена. Последният път сложих крема сирене, узряло авокадо, риба тон от консерва. Леко замразявате крема сиренето, за да се нареже по-лесно на ленти. Авокадото нарязвате също на ленти.

За ролцата:
Аз използвам мека подложка за хранене, вместо бамбукова, за навиване на суши. Върху подложката се слага лист нори с лъскавата страна надолу. Върху него се разстила ориз, на тънък пласт. Оризът е доста лепкав, и остава по пръстите. Гледайте да е равномерно разстлан и да стига до края. Слагат се 1 ред парченца риба тон и върху него ивички авокадо и крема сирене. Навива се заедно с подложката, и на всяко завиване се притиска добре, за да се слепне и стегне.Така получените ролца се нарязват с остър нож. Краищата обикновено не са красиви. Но това си е домашно суши.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *