Естествени багрила за великденски яйца

април 9, 2014 1 Коментар »
Естествени багрила за великденски яйца

Напоследък все по-често се коментира проблема за химикалите, вредни за нашето здраве, които се съдържат в боите за яйца. Какво да направим, за да се предпазим от нежелани последици? Моето предложение е да използваме естествени багрила за великденските яйца.
За виолетово-сини яйца:
Сварете 1 червено зеле в 4 чаши вода за 30 минути. Прецетеде водата и накиснете сварените яйца в нея.
За кафяви яйца:
Накиснете яйцата в силно черно кафе.
За зелени яйца:
Сварете четири връзки спанак в 4 чаши вода в продължение на 20 минути. Прецетеде водата и накиснете сварените яйца в нея.
За синьо-сиви яйца:
Сварете 1 чаша боровинки в 4 чаши вода за 10 минути. Прецетеде водата и накиснете сварените яйца в нея.
За жълти яйца:
Сварете 2 супени лъжици куркума на прах в 4 чаши вода, докато се разтвори. Изключете котлона и накиснете яйцата.
За оранжеви яйца:
Сварете 2 супени лъжици червен пипер в 4 чаши вода, докато се разтвори. Изключете котлона и сложете яйцата във водата.
За розови яйца:
Сварете 4 чаши нарязано цвекло в 4 чаши вода в продължение на 35 минути. Прецетеде водата и накиснете сварените яйца в нея.
Снимка:sheknows.com

Подобни Публикации

1 Коментар

  1. Евгения март 27, 2015 at 13:32 - Reply

    Много полезна статия! Открих я точно навреме и със сигурност ще изпробвам съветите.

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *