Италиански горещ шоколад „Cioccolato Caldo“

февруари 16, 2014 Няма коментари »
Италиански горещ шоколад  „Cioccolato Caldo“

Италия е известна със своя горещ шоколад, особено през есенно-зимният сезон. Той се сервира толкова гъст, че ви е нужна лъжица, за да го изпиете. Позволих си да попитам как се прави, когато бях в красивото италианско градче Генуа. И имах щастието да ми споделят тайната рецепта за превъзходната напитка.

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици холандско какао на прах;
  • 2 супени лъжици захар;
  • 6 грама тъмен шоколад (най-малко 70% какао), нарязан на ситно;
  • 2 чаши прясно мляко.

Начин на приготвяне:
В малка тенджера загрейте на слаб огън 2 с.л. мляко, какаото и захарта. Бъркайте постоянно, докато се разтопи захарта. Добавете останалото мляко. Свалете от котлона и прибавете шоколада, като бъркате непрекъснато. Сервирайте в подходящи чаши. Да ви е сладко!

Снимка: goparis.about.com

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *