Как да премахнем миризмата на риба

февруари 16, 2014 Няма коментари »
Как да премахнем миризмата на риба

Всички знаем колко е полезна рибата. Въпреки това, много жени не искат да я готвят, заради всепроникващата миризма. Колкото и да обичаме да я ядем, само при мисълта за простиращата се из всички стаи миризма, миенето на хладилника,печката, дори прането на пердетата, избягваме готвенето на тази така полезна храна.
Всъщност, както при много други неща, има начини за премахване на миризмата на риба от дома.
За тези,които иската да знаят как да премахнат миризмата на риба от дома си, ще напиша няколко съвета. Приложете ги и вижте резултата.
• Докато пържете рибата, капнете в друг съд омекотител за пране и варете, на другия котлон, паралелно.
• Преди да сложете рибата да се пържи, капнете малко лимонов сок в олиото. По този начин, ще намалите времето за приготвяне, рибата ще е по вкусна и миризмата вкъщи няма да е толкова силна.
• След изпържване на рибата, хвърлете пресен чай върху котлона за малко и премахнете.
• Докато пържите рибата, на съседния котлон, сложете в лимонова вода листа от дафинов лист, канела и карамфил, да врат докато готвите. Може да замените лимоновия сок с обикновен оцет.
• След пържене, дръжте тавичката под струйка със студена вода. Не мийте с топла, защото това ще засили миризмата.
Другата неприятна част, при готвенето на риба, е миризмата на ръцете. За да я премахнете, втрийте в ръцете си лимонов сок. Ако имате утайка от кафе, върши същата работа.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *