Кралски скариди по сардински

ноември 29, 2015 Няма коментари »
Кралски скариди по сардински

Тази рецепта ми я предложи приятел от Сардиния. Просто, лесно, бързо, но същевременно изискано и вкусно.

Сварете паста в подсолена вода, но задължително я оставете полуготова, или както казват италианците – алденте.

20151124_203304На другият котлон подредете в тиган измитите скариди. По средата сложете масло и поръсете със сол, черен пипер и ситно нарязани сушени домати. Започнете да готвите, около 15 минути. Когато са почти готови, залейте с чаша хубаво вино. В тази рецепта използвах италианскo, което е резерва от 2003. Важното е виното да е хубаво, оставам сами да си го изберете.20151124_203025

Върху готовите скариди сипете пастата. Гответе заедно за още 5 минути. Сервирайте и си сипете чаша от виното. 

Кралски скариди по сардински

Кралски скариди по сардински

Приятен апетит!

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *