Постни зелеви сърми с червен боб

февруари 16, 2014 Няма коментари »
Постни зелеви сърми с червен боб

IMG_0575Необходими продукти:

  • 1 средно голямо кисело зеле
  • 1 чаеша чаша червен боб от консерва
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 моркова
  • 1 праз лук
  • олио
  • черен пипер
  • сол /зеленчуков бульон/
  • куркума
  • червен пипер

Начин на приготвяне:
Запържете в загрято олио праз лук, моркови и ориз. Бъркайте, докато оризът стане стъклен. Добавете 1 чаена лъжичка куркума, половин супена лъжица червен пипер, половин чаена лъжичка черен пипер и чаша и половина вода. Вместо сол може да използвате зеленчуков бульон на кубчета. Оставете на бавен огън и изчакайте ориза да поомекне, но да не е напълно сготвен. Пасирайте боба и го добавете към сместа. Навийте сърмичките и ги подредете в тавичка. Поръсете с червен пипер и олио. Сипете чаена чаша вода и печете, докато се зачервят.
Сервиране:
Може да отделите малко от оризовата смес, да я досготвите, докато ориза стане мек. Добавете червен боб. В подноса за сервиране сложете от сместа. Отстрани поръсете с пресен магданоз. Подредете сърмите отгоре.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *