Рецепти за домашен сладолед

май 29, 2014 Няма коментари »
Рецепти за домашен сладолед

Добрата домакиня разчита на домашно приготвени ястия. Така става вкусно, здравословно и със сигурност знаеш, какво е съдържанието на храната. Сладоледът не прави изключение. Ето няколко предложения за това сладко изкушение, което ни спасява от жегата.

Сладолед с шам фъстък
Необходим и продукти:

  • 4 яйчни жълтъци;
  • 6 супени лъжици пудра захар;
  • 1 супена лъжица царевично брашно;
  • 1.1 / 4 чаша обезмаслено мляко;
  • 1 чаена чаша ситно смлян шам фъстък;
  • 1.5 чаши сладкарска сметана;
  • Вафлени фунийки и шоколадов топинг, за сервиране.

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците, захарта и брашното в подходящ съд. Сварете млякото и го добавете към сместа. Сложете на котлона и варете докато се сгасти, като бъркате непрекъснато. Оставете да изстине и разбъркайте с миксер, докато стане хомогенна смес. Разбъркайте шам фъстъка с 2-3 лъжици от сметаната и смесете с останалата част. Сложете на котлоно, докато стане каша и оставете да изстине. Разбъркайте двете получени смеси и замразете за 6 часа. Може да сервирате във вафлени фунийки и да украсите с шоколадов топинг.

Бисквитен сладолед
Необходими продукти:

  • 90 г брашно;
  • 100 грам пудра захар;
  • 60 грама разтопено масло;
  • 3 белтъка;
  • 30 мл вода;
  • Различни видове сладоледи;
  • Пресни плодове.

Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото, захарта и брашното. Разбийте белтъците отделно. Смесете с другите продукти и бъркайте, като добавяте водата, докато се получи гъст крем. Печете сместа в машина за гофрети. След като изстинат получените бисвите, направете сандвич с 2 гофретки и сладолед. Сервирайте с плодове.

Лесен шоколадов сладолед
Необходими продукти:

  • 300 мл сметана;
  • 1 чаена чаша пудра захар;
  • 1/2 чаша мляко;
  • 160 грама натурален шоколад/разтопен/;
  • 1/2 чаша шоколадови стърготини или парченца шоколад.
  • За украса: шарени бонбонки и ядки.

Начин на приготвяне:
Разбъркайте млякото и сметаната. Добавете захарта и бъркате докато се получи хомогенна смес. Изстудете в хладилника за 40мин. Добавете разтопения течен шоколад и разбъркайте. Накрая сипете и парченцата шоколад и замразете за 6 часа. Сервирайте с шарени бонбонки и ядки.

Лесен ягодов сладолед
Необходими продукти:

  • 1/2 кг ягоди;
  • 2 кутии сметана (400 мл);
  • 1 чаша пудра захар;
  • 1,5 чаши вода;
  • 1 ч.л. ванилия;
  • Сок от половин лимон;
  • За сервиране: вафлена фунийка, 100 грама черен шоколад, цветни декорации за торта.

Начин на приготвяне:
В тенджера смесете водата и захарта. Оставете да заври на слаб огън. Преди да свалите от котлона, добавете лимоновият сок. Оставете да изстине. Пасирайте ягодите, или ги смелете с блендер. Разбъркайте сметаната и ванилията, докато удвоят обема си. Разбъркайте трите смеси и оставете да се замразяват. Ако имате възможност, бъркайте сместа през един час, доакто се сгъсти напълно. В една чинийка сипете цветната украса за торта. Разтопете шоколада в друг съд. Потопете края на вафлените фунийки в шоколада и след това в цветната украса. Оставете в хладилник, докато изстине. Сервирайте сладоледа в шарените фунийки.

Снимка: loacker.it

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *