Саралии

февруари 16, 2014 Няма коментари »
Саралии

IMG_0573Необходими продукти:

  • 1 пакет точени кори
  • половин чаена чаша слънчогледово олио
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 1 чаена чаша смлени орехи
  • 1 супена лъжица канела
  • 1 супена лъжица захар

За заливката:

  • 2 ч.ч. захар
  • 1,5 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:
Смесете захар, орехи и канела в подходящ съд. Сгорещете слънчогледово олио и сложете в него масло. Сложете две кори една върху друга. В единият край сипете ореховата смес. Поръсете корите с олиото. С тънка точилка навийте корите на руло. Свийте от краищата към средата, така че да се набръчка и изтеглете точилката. Поставете парчето в тава. Продължете докато свършат корите. След това нарежете на малки саралийки. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете саралиите до зачервяване. Оставете да изстинат. Пригответе сиропа. Загрейте водата и добавете захарта. Оставете да поври, докато водата леко промени цвета си. Залейте изстиналите сладки с горещ захарен сироп. Оставете да попият и прецедете сока. Сервирайте студени.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *