Сарми с листа от лапад

февруари 28, 2014 Няма коментари »
Сарми с листа от лапад
Сарми с листа от лапад

Сарми с листа от лапад

Необходими продукти:

  • 500г лапад
  • 150г лук
  • 100мл растително масло
  • 200г ориз
  • 200г домати
  • 2 яйца
  • 1 морков
  • 100г стафиди
  • 1 лимон
  • кисело мляко
  • сол и джоджен на вкус

Начин на приготвяне:
Листата от лапад се бланшират в гореща вода. Доматите, лука, морковите и сварените яйца се нарязват на кубчета. Едната част от мазнината се загрява в тиган. Запържват се лука, доматите, морковите, докато омекнат. Добавя се ориза и се залива с малко гореща вода, за да набъбне. Прибавят се яйцата и стафидите, сол и джоджен на вкус. Със готовата смес се навиват сарми, с подготвените листа от лапад. Подреждат се в тавичка, заливат се със сок от лимон, останалото олио и гореща вода. Изпичат се във фурна на 200 градуса, докато се изпари водата. Сервират се студени, с кисело мляко.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *