Шоколадова торта с орехов блат

март 19, 2014 Няма коментари »
Шоколадова торта с орехов блат

За блатовете:

  • 3 ½ ч.ч. орехи;
  • 1 ч.ч. пудра захар;
  • 4 белтъка;
  • ½ ч.ч. брашно;

За глазурата:

  • ½ ч.ч. пр. мляко;
  • 2 с.л. маргарин;
  • 1 с.л. какао;
  • 200г шоколад.

За украса

  • лешници;
  • кръгли бисквити.

IMG_0529
IMG_0544
Начин на приготвяне:
Загрейте прясното мляко, добавете маргарина, какаото и шоколада, като бъркате постоянно, до получаване на хомогенна смес. Оставете в хладилник да стегне.
Разбийте белтъците със захарта, добавете смлените орехи и брашното. Изпечете три блата, последователно във фурна, загрята до 200 градуса. Препоръчително е да поставяте хартия за печене и да отделяте блата докато е горещ.
Редете блат по блат и заливайте с глазурата. Украсете с бисквити и лешници. Може да се консумира веднага.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *