Шоколадово сърце

февруари 24, 2014 Няма коментари »
Шоколадово сърце

IMG_4460Необходими продукти:

  • 3 яйца;
  • 1 ч.ч. какао;
  • 1 водна чаша брашно;
  • 1 бакпулвер;
  • 1 ванилия;
  • 1 водна чаша захар;
  • 200г масло;
  • 125мл прясно мляко;
  • 150г натурален шоколад;
  • 100г лешници;
  • 100г орехи;
  • 10бр ягоди за украса.

Начин на приготвяне:
Захарта, какаото, маслото и млякото сложете в съд, подходящ за варене. Сложете на котлона, докато се разтопи маслото и сместа заври. Оставете да изстине.
Разбийте белтъците и 1 супена лъжица захар, с миксер. Разбийте жълтъците, за предпочитане на ръка. Добавете към жълтъците 2/3 от какаовата смес, орехите и 100г шоколад /нарязани с нож на едри парчета/, брашното, смесено с ванилията и бакпулвера. Разбъркайте добре и добавете разбитите на пяна белтъци.
Намаслете средно голяма тавичка и сложете хартия за печене на дъното. Изсипете сместа и печете на 180 градуса, в долната част на фурната, за 30мин. Оставете да изстине и извадете от формата. Намажете с останата част от какаовата смес. Настържете натурален шоколад. Украсете с нарязани на две ягоди. Сервирайте десерта охладен.

Подобни Публикации

Напишете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *